снимки: БулфотоРедактор: В началото на днешната сесия на Общински съвет –

...
снимки: БулфотоРедактор: В началото на днешната сесия на Общински съвет –
Коментари Харесай

Костадинов от „Възраждане“: Борисов спря смяната на турските имена на местностите във Варна, за да не обидим Ердоган

снимки: Булфото

Редактор: 

В началото на днешната сесия на Общински съвет – Варна водачът на партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов сложи за следващ път въпроса за промяната на старите турски имена на местностите във Варна с нови български. Той посочи, че по съветът два пъти е вземал решение за това, които не са изпълнени на процедура. Бранимир Балачев от ГЕРБ се опита да отсрочи разглеждането на въпроса с тезата, че за това би трябвало да се организира необятен публичен спор.

Костадинов обаче съобщи, че преди вземането на предходните решения подобен спор е имало, като даже към локалния парламент е била основана обособена комисия особено по този въпрос. В нея в продължение на половин година са изслушвани освен представители на обществеността, само че и експерти.

„ Не знам дали сте не запомнили, или се вършиме, че не помните “, обърна се съветникът от „ Възраждане “ към болшинството към ГЕРБ в Общински съвет – Варна. Костадинов разкри също и каква е била повода за последното прекъсване на преименуването. По негови думи, тогавашният министър председател Бойко Борисов персонално се обадил, с цел да желае отлагането на промяната на имената. Това се случило по времето на откриването на авиолинията Варна – Истанбул и претекстът бил, че може турският президент Ердоган да се обиди от промяната на имената на местностите във Варна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР